U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Romige ham-preischotel met olijvenpuree

20 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 700 g prei
  • 2 el olijfolie
  • 150 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
  • 150 g hamreepjes
  • 100 ml melk
  • Ovenschaal (18 x 28 cm)

Bereiding:

  • Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de olijven fijn. Snijd de prei in ringetjes.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de prei in 5 minuten zacht en gaar. Voeg de roomkaas toe en laat smelten. Roer de hamreepjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de melk en de olijven door de warme puree. Breng op smaak met peper. Schep de helft van de olijvenpuree in de ovenschaal. Verdeel er het ham-preimengsel over. Dek af met de rest van de puree en strijk glad.
  • Bak de ham-preischotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant.
  • Deze eenvoudige ham-preischotel heb je zo gemaakt en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig.
  • Tip: Liever zonder vlees? Laat de hamreepjes weg en bestrooi de puree met 150 gram geraspte belegen kaas.
  • Tip: Bestrooi met verse peterselie voor een luxer tintje.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 520 kcal
  • 33 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 36 g koolhydraten
  • 15 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 3,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen